En İyi E-Fatura Entegrasyonu



E-Dönüşüm sizi korkutuyor olabilir. Gelin size konuyu etraflıca anlatalım.
<p></p><h2 class="h4 font-weight-bold">E-Fatura</h2>

E-Fatura

2013 yılında ilk e-fatura entegrasyonu yapan firmalardan biri olan Comport'un yüksek standartlarını tecrübe ettiğinizde bu rahatlığa alışacaksınız. Mutlaka siz de tecrübe edin, rahat edin...

E-Fatura Hakkında Daha Fazlasını Öğren
<p></p><h2 class="h4 font-weight-bold">E-Arşiv Fatura</h2>

E-Arşiv Fatura

Comport kullananlar hiçbir zaman "E-Arşiv mi yoksa E-Fatura mı göndermeliyim" sorusunu sormuyor. Çünkü Comport bu ayrımı kendisi yaparak kullanıcıyı ayrıntılarla boğuşturmuyor!

E-Arşiv Hakkında Daha Fazlasını Öğren
<p></p><h2 class="h4 font-weight-bold">E-İrsaliye</h2>

E-İrsaliye

E-İrsaliye gibi çok kompleks bir yapının Comport ERP içinde ne kadar pratik uygulandığını gördüğünüzde "bu iş bu kadar kolay mıydı" diyeceksiniz. Sizlere konuyu etraflıca anlatıyoruz.

E-İrsaliye Hakkında Daha Fazlasını Öğren

E-Fatura Sizi Nelerden Kurtarır?

E-Fatura sizi "faturanın kargo ile gönderimi -> faturanın bina içi transferi -> muhasebeciye ulaşımı -> sepette beklemesi -> muhasebe programına girişi" gibi günlerce süren süreçlerden tamamen kurtarır, böylece tahsilatınızı hızlıca yaparsınız.

E-Fatura Sizi Nelerden Kurtarır?
Kiralama Müşterilerimiz için eKontör Fiyatları

100 e-Kontör

75 TL

+ KDV

(1 Kontör 0,75 TL)

500 e-Kontör

300 TL

+ KDV

(1 Kontör 0,60 TL)

1000 e-Kontör

500 TL

+ KDV

(1 Kontör 0,50 TL)

5000 e-Kontör

1450 TL

+ KDV

(1 Kontör 0,29 TL)

Gönderilen veya alınan her elektronik fatura bir (1) e-kontör değerindedir.
Aboneliğinizi başlatarak kullanabileceğiniz e-kontör paketlerinin kullanım süresi 12 ay ile sınırlıdır.
5000 üzeri e-kontör alımlarınızda bizimle iletişime geçiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

GİB Portaldan oluşturduğunuz e-fatura veya e-arşiv faturalar maalesef GİB tarafından sadece 6 ay saklanır. Bu durumda sizin 5 yıl boyunca faturayı saklama yükümlülüğünüzden dolayı faturayı kâğıt olarak çıktısınız alıp arşivlemeniz gerekir. Denetleme esnasında GİB portaldan oluşturduğunuz fatura sizden istendiğinde veremez iseniz bu durumda maliyece suçlu bulunacaksınız.

Özel entegratörler 5 yıl değil 10 yıl boyunca sizin yerinize bu belgeleri saklayacak bir yapıya sahiptirler. O yüzden GİB portal size kolaylık sağlasa da kanunen sorumlu olduğunuz yükümlülükler yine sizin üzerinizdedir.

Ayrıca GİB portal stok ve müşteri kartlarını saklamayacakları için her geçen gün e-fatura kesmek daha zahmetli olacaktır.

Gelir İdaresi Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı yasal mevzuatına uygun, kâğıt irsaliyeden hiçbir farkı olmayan hukuki olarak aynı niteliklere sahip gönderdiğiniz veya aldığınız İrsaliyelerin tamamen dijital ortama taşınmasını sağlayan bir hizmet türüdür. E-irsaliye, irsaliye ile aynı işlevi görmektedir. Ancak irsaliye fiziki olarak hazırlanan bir belge olurken e-irsaliye dijital olarak hazırlanmaktadır. İkisi arasındaki en önemli fark, ikisi için de işlemlerin farklı şekilde yapılmasına neden olmaktadır. Bu nedenle işletmeler mevcut durumlarına göre iki irsaliyeden birisini düzenlemelidir. Buraya tıklayarak daha detaylı e-irsaliye nedir öğrenin.

E-fatura, normal fiziki faturanın dijital ortamda düzenlenmesini içermektedir. Online olarak hazırlanan e-fatura, böylece fiziksel tüm işlemleri ortadan kaldırmaktadır. Gelir İdare Başkanlığı’nın sunucuları aracılığı ile yapılan bu işlemlerde tüm süreçler dijitaldir ve güvenli bir şekilde yapılabilmektedir. Bu nedenle de çoğu işletme sahibinin e-fatura güvenli mi gibi soru işaretleri de ortadan kalkmaktadır. E-fatura işlemleri GİB portal, özel entegratör e-fatura portali veya programlarla entegrasyon aracılığı ile yapılabilmektedir. Detaylı bilgi e-fatura nedir sayfasını ziyaret ediniz.

 

Gelir İdaresi Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı standartlarına uygun, www.edefter.gov.tr adresinde belirtilen formatta ibraz edilen noter onayına ihtiyaç duymayan sistemdir.

Gelir İdaresi Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı standartlarına uygun, kâğıt faturadan hiçbir farkı olmayan hukuki olarak aynı niteliklere sahip "e-Fatura mükellefi olmayan" kişi veya firmalara gönderilen bir fatura türüdür. Eğer istisnasız herkese ve her işletmeye elektronik ortamda bir fatura göndermek istiyorsanız, sahip olmanız gereken E-Arşiv Fatura üyeliğidir. E-Arşiv fatura üyeleri aynı zamanda otomatik olarak E-Fatura mükellefi de olur.

E-Fatura E-Arşiv Geçiş Adımları
1

KamuSM Mali Mühür Başvurusu

Hemen buraya tıklayarak Mali Mühür başvurusunda bulunun. 15 içerisinde mali mühürünüz adresinize teslim edilecektir.

2

Mali Mühür Aktivasyonu

Size gelen mali mühür ile bizleri arayın, sizi yönlendirecek olan uzmanımız, elinizdeki Mali Mühür ile E-Fatura, E-Arşiv, E-Smm, E-İrsaliye ve E-Müstahsil aboneliklerinizi aktive edip, tüm işlemleri uzaktan bağlantı ile sizinle beraber yapacaktır.

3

Üyeliklerin Başlatılması ve Kontör Yüklenmesi

Üyelik tercihinize göre e-fatura, e-arşiv, e-irsaliye, e-müstahsil, e-smm üyelikleriniz başlatılıp tercih ettiğiniz kontör paketine göre yüklemeler yapılacak ve üyelik kullanıcı adı ve parolanız emailinize gönderilecektir.

4

Kullanıma Başla

Kullanıcı adı ve parolanız emailinize geldikten sonra, ister Portal üzerinden ister Comport ERP üzerinden e-belge gönderimine hemen başlayabilirsiniz.

Blog Yazıları

Sizler için Derlediğimiz Bazı Blog Yazıları

2023 yılında e-fatura ve e-arşiv zorunluluğu nasıl değişecek?

2023 yılında e-fatura ve e-arşiv zorunluluğu nasıl değişecek?

Gelir İdare Başkanlığı tarafından yayınlanan 509 Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile beraber elektronik evrakların kullanımı ve denetimi noktasında birkaç değişiklik söz konusu olacak. Bu tebliğ e-fatura ve e-arşiv kullanımında yapılan yenilikler üzerinde nasıl etkili olacak?

e-Arşiv fatura kesmek: GİB Portal mı Comport mu? Farkları nedir?

e-Arşiv fatura kesmek: GİB Portal mı Comport mu? Farkları nedir?

2023 yılına yaklaştığımız şu günlerde GİB portalı aracılığıyla e-arşiv fatura kesmek birçok firma tarafından merak edilen konu oldu. Portal kullanma birçok firma için zor bir hal almanın yanı sıra elektronik faturaya geçmek zor bir karar oldu. Bu gibi bir kararsızlıkla karşı karşıyaysanız yazımızın...

e-Arşiv faturası nedir? Nasıl kullanılır?

e-Arşiv faturası nedir? Nasıl kullanılır?

KOBİ’lerin dijitalleşmesi karşısında faturalama süreçleri dijital ortamlara taşındı. Bununla beraber e-arşiv faturası sık sık duyulan bir kavram haline geldi. Peki nedir bu e-arşiv faturası? E-Arşiv faturası kullanıcısı olmak için e-faturaya geçmek gerekiyor mu? Bu soruların cevabı ve daha fazlası...

Telefonunuzu Bırakın, Konunun Uzmanı Sizinle İletişime Geçsin

1-2 iş günü içinde size geri döneceğiz.